Solhvervsvandring

Tirsdag d. 21. december 2021, Kl. 15:00 til kl. 17:00
Østre Strandvej, 2680 Solrød Strand
Kristine S. Hestbech

Vintersolhvervsvandring og varm glögg på Solrød Strand tirsdag den 21. december kl 15.00 – ca. 17.00

Det er ikke uden grund at julen ligger hvor den gør. For i før-kristen tid fejrede man vintersolhverv med store fester, hvor man takkede for høsten og bad for den næste vækstsæson. Man holdt Jól, som det hed. Da de kristne missionærer kom til Norden, med Jesu fødsel i lommen, lagde de den fødsel lige ned oveni den hedenske Jól. Derfor fejrer vi Jesu fødselsdag den 24. december. Den højtid som andre lande kalder for Kristmesse/ Christmas, og som vi stadig kalder for Jòl, Jul.

Så kom til skumringsvandring på stranden og se solen gå ned over årets korteste dag og mærk julestemningen i højtlæsningen af fødselshistorien og julesalmen som vi synger.

Vi slutter oppe ved vinterbadeskuret og drikker et glas glögg i mørket og ønsker hinanden julens fred og glæde.

Vi mødes på Østre Strandvej ved iskiosken.

På Havdrup kirkes pilgrimsgruppes vegne

Kristine Stricker Hestbech